Čuvari balkanske rute

Na predstavljanju istraživanja „Stavovi mladih u Srbiji prema migrantima“ u Centru za zaštitu i pomoć tražiocima azila (CZA) 11. decembra 2017. govorili su Radoš Đurović, Sena Marić, Nemanja Marković, Nenad Miletin, Vladan Đukanović, Jana Stojanović.

Na slepom putu

O životu migranata u Beogradu govore Habib Afridi, student iz Pakistana, Branislava Đonin iz Info parka i Sonja Tošković iz Beogradskog centra za ljudska prava.

Glasovi zaboravljenih

O građanskoj participaciji manjinskih grupa govore: Jovana Vuković iz Jednakosti; Dragan Đorđević iz CHRIS-a, mreže odbora za ljudska prava iz Niša, Jelena Krstić iz Fonda za humanitarno pravo i Mihailo Gordić iz organizacije Gluvi Beograda.

Građanska participacija

Na konferenciji u Palati Srbija 7. novembra 2017. govorili su Ivan Bošnjak, Marielle van Miltenburg, Saša Gajin, Čedomir Backović, Žarko Stepanović, Ivan Grujić, Nemanja Nenadić i Bojana Selaković.

Tramvaj zvani “Važno je da znaš”

O akciji testiranja i savetovalištu na gradskim šinama, koji su organizovani u sklopu Evropske nedelje testiranja na HIV govore Mila Paunić, Danijela Simić, Aleksandar Prica, i Nikša Krivokapić.

Crvena traka

Povodom međunarodnog Dana borbe protiv HIV-a/AIDS-a (1. decembra) govore Đurica Stankov, Mila Paunić iz Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata i Aleksandar Prica iz Asocijacije Duga.

Streaming skupa u Palati Srbija

Integralni snimak striminga konferencije posvećene demokratskoj participaciji u organizaciji Centra za unapređivanje pravnih studija (CUPS)…

This Could Be Love

Parada ponosa u Beogradu 17. septembra 2017, snimatelj Željko Bajić, video montaža Petar Savić, produkcija Peščanik 2017.

I’m wishin’ on a star – A tribute to Boban and Adam

Ova nedelja ponosa u Beogradu prolazi bez gej aktivista Bobana Stojanovića i Adama Puškara. Preko Kvirija centra oni su godinama promovisali LGBT+ prava u kulturi i medijima. Posle dve decenije borbe potražili su azil u Kanadi…

Baraka

Huligani već više puta ruše baraku u Rakovici u kojoj žive Romi. Više o tome ovde Govore: Vesna Sandić, Slavoljub Marinković, Brankica Eganović Krndić i Jovana Vuković iz udruženja Jednakost. Autorka priloga Iva Martinović.

Od linča 2001. do premijerke

Razgovor u CZKD-u u sklopu Nedelje ponosa u Beogradu. Govore: Goran Miletić, Dragoslava Barzut, Milan Đurić i Dejan Ilić.
Razgovor vodila Svetlana Lukić

San o vodi

Beogradski Romi sanjaju o jednoj cisterni vode i dva kamiona šljunka. Govore: Amela Beriša, Škurta Mustafović, Jovana Vuković iz udruženja Jednakost i pravnik za ljudska prava Danilo Ćurčić. Autorka emisije Iva Martinović.

Ubistvo u kontrolisanim uslovima

VIDEO + transkript, povodom ubistva u Centru za socijalni rad, o nasilju nad ženama govore Nataša Jović i Tanja Ignjatović. Razgovor vodila Svetlana Lukić.

Visoke potpetice

VIDEO + transkript, o položaju transrodnih osoba u Srbiji govore Milan Đurić Agata iz organizacije Gayten-LGBT, Goran Miletić, direktor za Evropu CRD-a, i Jelena Simić sa Pravnog fakulteta Univerziteta Union. Razgovor vodila Svetlana Lukić.

Nova krila

O životu ljudi u specijalnoj ustanovi za odrasle i starije u Velikom Popovcu govore Dragan Jevremović, Lolita Jovičić Simić, Miloš Antić, Marko Dešić, Ivan Gojković, Vera Pavić, Marina Marinković, Anđa Postolović, Slađan Živković. Razgovore vodila Iva Martinović.